PharmaGlobe

Naprakész, teljes körű gyógyszertári program

Gyógyszertári programunkkal naprakészen menedzselheti intézményében a gyógyszerbeszerzést és-felhasználást, ezzel értékes, akár betegszintű statisztikákhoz juthat.

Milyen szempontokat érdemes megfontolnia, milyen érvek szólnak a PharmaGlobe mellett!

A szoftver biztosítja a gyógyszerbeszerzéssel kapcsolatos teljes körű adminisztrációt

A program „elvégzi” a gyógyszerkészítmények bevételezésével kapcsolatos valamennyi adminisztrációs feladatot, a megrendelés összeállításától kezdve az érkeztetésig, beleértve a grátiszok és kedvezmények kezelését.

Akár betegszintű statisztikára elkészítésére is lehetőséget kínál

A gyógyszerekhez kötődő adatok sokféleképpen rögzíthetők, a lekérdezés kapcsolódhat az intézményhez, egy adott osztályhoz, a gyógyszerforgalmi helyhez, de az egyes betegekhez is.
Az osztályok gyógyszerkéréseinek nyilvántartását így akár beteg-szinten is biztosíthatja.

A naprakész adatok, kimutatások a tervezhetőséget szolgálják

A rögzített adatokból bármikor lekérdezheti az Önnek megfelelő formátumban elkészített elszámolást, statisztikákát, elemzést. A naprakész kimutatásokkal jóval egyszerűbbé válik a gyógyszerrendelések, a készletek, a felhasználások nyilvántartása és ütemezett pótlás – nem beszélve a minőségbiztosítás támogatásáról. Tételesen, pontosan felmérhető az aktuális gyógyszertári raktárkészlet mennyisége és értéke.

A PharmaGlobe gyógyszertári program további főbb funkciói:

 • összeállítja a gyógyszerrendelési listákat a rögzített adatok alapján,
 • segítségével kényelmesen, elektronikusan adhatja le megrendeléseit a nagykereskedőknek, szállítóknak,
 • tételes nyilvántartást kínál a gyógyszermozgásokról – az adatok bármikor lekérdezhetők, listázhatók és feldolgozhatók,
 • a megrendelés összeállításától a felhasználásig figyelemmel kíséri egy adott gyógyszer szállítójának tenderkötelezettségét is. A program egyértelműen kimutatja, hogy teljesültek-e a nyertessel kötött szerződésben foglaltak, vagy sem,
 • a megrendelések fogadásától kezdve a felülvizsgálatokon, engedélyezéseken keresztül az expediálásig biztosítja az osztályok gyógyszerigényének kiszolgálását,
 • az egyedileg nyilvántartott gyógyszerkészítmények pontos adminisztrációját is megbízhatóan teljesíti,
 • rábízhatja a gazdálkodási egységek készleteinek figyelését, a keretek menedzselését, folyamatos monitorozását és felülvizsgálatát,
 • biztosítja az összeköttetést a pénzügyi és kontrollingrendszer felé is,
 • a programban a regisztrált törzs mellett gyógyszer-specifikus alaptörzs található, amelyet intézménye gyógyszerbizottsága kezelhet.

A PharmaGlobe programot partnereink igényeinek, valamint a klinikai gyógyszerészet és gyógyszergazdálkodás korszerű követelményeinek megfelelően folyamatosan fejlesztjük és frissítjük.

 

 

Csökkentse tovább gyógyszerköltségeit

unit-dose rendszerben!

Tény, hogy az intézeti gyógyszerköltség a mindenkori kiadások akár 12-15%-át is kiteszi, amit bizonyára Ön is szeretne racionalizálni. Tapasztalataink szerint azon intézmények, ahol az intézeti gyógyszertárban történik meg a gyógyszerek betegszintű kiszerelése, a gyógyszerköltséget a kiadások 8-10%-ára tudják leszorítani.

A MedWorkS és PharmaGlobe rendszereink együttes használatával megoldható a betegszintű gyógyszerelés teljes körű nyilvántartása, valamint támogatása.

A MedWorkS teljes körűen adminisztrálja a betegellátó osztályok gyógyszerelési folyamatait, míg a PharmaGlobe rendszer elektronikusan nyilvántartja a gyógyszertári folyamatokat. Ez a megoldás biztosítja az osztályos készletek naprakész nyilvántartását, az igénylések és a kiadások nyomon követését, az adott időszakban felhasznált gyógyszerek mennyiségének, értékének listázását, végül az adott ellátás során a betegre jutó gyógyszerköltség kimutatását.

 

Milyen előnyökkel jár a unit-dose rendszer használata?

 • Teljes körűen megvalósul a gyógyszerek betegszintű dokumentációja

A gyógyszerekhez kötődő valamennyi információt egy helyen tárolhat. A rendszer a terápia-alapú és a statim készítmények beadását is rögzíti, így a gyógyszerfelhasználás valóban a betegek szintjén követhető. Az előírt és beadott gyógyszerek a páciens dokumentációjában is megjelenhetnek.

 • Az automatizált adminisztrációval még több időt spórolhat

A gyógyszerelés hagyományos rögzítése jelentős adminisztrációs többletmunkával jár. A beépített, automatizált adminisztrációval azonban ez az idő jelentősen csökkenthető. A betegterápiák alapján a rendszer időszakos terápiás listákat állít össze, amelyekből a felhasználó osztályos vagy betegszintű igénylést adhat fel a gyógyszertárnak. A terápiás lista nemcsak az igénylést, de a gyógyszerbeadást is megkönnyíti. Az osztályos igénylés azonnal megjelenik a gyógyszertár rendszerében. Ezzel a kiadás az osztályos készletben is rögtön jóváírásra kerül, így a kimutatás naprakész, a pillanatnyi osztályos készlet bármikor megtekinthető, ellenőrizhető.

 • A gyógyszerelés szakmai ellenőrzése is biztosított

A betegszintű gyógyszerelés folyamatát így gyógyszertan szakorvos is felügyeli, a gyógyszerész ellenőrzi az adagolást, a gyógyszerkölcsönhatást, szükség esetén gondoskodik a helyettesítő készítmény meghatározásáról. A kétirányú kommunikáció hatására az együttműködés is szorosabbá válik a betegellátó osztályok és a gyógyszertár között.

 • Kevesebb papír és felesleges gyógyszer, csökkenő kiadások

Az elektronikus nyilvántartással csökken a papírhasználat, az integrált rendszer pedig biztosítja a gyógyszerkeretek szigorú kontrollálását. A pénzügyi adatok alapján a gyógyszerkészlet és a gyógyszerfelhasználás költségét bármikor lekérdezheti osztályos és betegszinten is.

Unit-dose rendszerrel csökken a feleslegesen osztályra rendelt és tárolt gyógyszermennyiség. A gyógyszertár az intézmény összes osztálykészletét látja, a főgyógyszerész rendelés előtt intézeti szinten ellenőrizheti a készleteket, és ha kell, az osztályok között áthelyezheti az egyes készítményeket.

 

Informatikai rendszerünk a gyógyszerekkel kapcsolatos teljes körű adminisztrációt biztosít intézménye számára – akár unit dose rendszerben is.

 

Válassza a naprakész PharmaGlobe rendszert!

Érdeklik szolgáltatásaink?Lépjen velünk kapcsolatba!

<