Integrációk

Haladó megoldások speciális szakterületek informatikai támogatására

Ügyfeleink elégedettségére törekedve lehetőséget biztosítunk arra is, hogy a MedWorkS rendszerünkhöz illeszthetők legyenek bizonyos speciális orvosi szakterületek igényeit kiszolgáló szoftverek is.

 

A temérdek integrációból a teljesség igénye nélkül bemutatunk néhányat:

1) EcoSTAT – az orvosszakmai és gazdasági informatikai rendszer integrálására
2) CATO – az onkológiai részterületek adatainak nyomon követésére
3) TraceLine – kapcsolódás az Országos Vérellátó Szolgálat informatikai rendszeréhez

EcoSTAT integráció – az orvosi munka gazdálkodási vonatkozásainak informatikai támogatására

Az EcoSTAT integráció a MedWorkS orvosszakmai rendszert és a CT-EcoSTAT gazdasági és gazdálkodási rendszert kapcsolja össze, így akár az esetek szintjén mérhetővé válnak a gyógyítás költségei.

A pontos adatok birtokában Ön könnyebben felmérheti, hogyan teheti gazdaságosabbá intézménye tevékenységét, milyen lépéseket kell megtennie, hogy optimalizálja a kiadásokat.

Hogyan működik?

A felhasznált anyagokkal kapcsolatos adatokat a kórházában, rendelőintézetében dolgozók azonnal felhasználáskor rögzíthetik. Méghozzá közvetlenül az adott terület informatikai rendszerében: például a betegellátás során a medikai, a betegétkeztetésnél az élelmezési rendszerben.

Milyen feladatokat bízhat rá?

 • Gyógyszertári kötelezettségvállalás átvétele (gyógyszertári beszerzői keretek átadása, rendelések átvétele, számlák átadása)
 • Gyógyszertári raktári havi felhasználások és negyedéves készletérték átvétele főkönyvi modulba
 • Osztályos, betegszintű étkeztetési adatok átadása az CT-élelmezési rendszer felé
 • Osztályokon történő készletmozgások átvétele (osztályos készlet, konszignációs készletben történő változás)
 • Osztályos anyagigények átvétele
 • Munkalapigények átvétele

 

CATO interfész modul – az onkológiai terápia informatikai integrálására

A CATO egy egyedülálló szoftver, amellyel az onkológiai terápia valamennyi részterületét nyomon követheti – a kezelést, a hosszú távú terápiatervezést és a citosztatikumok elkészítését is. A MedWorkS CATO interfészmoduljával maximálisan segíti a rendszer használatát, elkerüli a dupla adatrögzítést, támogatja a pontos és hatékony munkavégzést.

Miért ajánljuk intézménye számára?

Ha Önnél van CATO rendszer, akkor a MedWorkS rendszerrel integráltan nemcsak követhető az onkológiai terápia folyamata, de biztosítható a betegellátás minősége és segít, hogy Ön optimalizálja a költségeket.

Hogyan működik?

A rendszer az alábbiakat rögzíti:

 • a beteg személyi adatai
 • a betegellátási adatok
 • a vizsgálati adatok (diagnózisok, súly, magasság, a labor elemi adatai)
 • a kemoterápia protokoll-kód átadása

Az adatok elemzése után a CATO megmutatja, hogy egy adott citosztatikumból mennyi a gyógyulás szempontjából optimálisan szükséges, illetve elégséges mennyiség. A CATO egyszerre több beteg adatait kezeli, így lehetővé válik a citosztatikumok gazdaságos felhasználása.

 

Trace Line rendszer interfész modul – a vérellátás informatikai támogatására

Kapcsolatot teremt kórháza és az Országos Vérellátó Szolgálat informatikai rendszere között, így intézménye is élvezheti az országos beteg- és donor-adatnyilvántartás, valamint az egységes vérkészítmény-gazdálkodás előnyeit.

 

Ezért felbecsülhetetlen segítség intézménye számára a modul:

 • Magas szintű minőségbiztosítást nyújt a vérkészítmények felhasználásában

A Trace Line-nal megvalósuló precíz nyilvántartás, a gyors információáramlás, a beteg- és vizsgálati információ nyomon követése minimalizálja a hibák kockázatát.

Az OVSZ rendszeréhez történő kapcsolódás a hatályos európai uniós előírásokhoz való alkalmazkodás miatt is erősen javasolt.

A 2002/98/EK irányelv előírja a véradásból származó vérkészítmények egyedi és félreérthetetlen azonosítását a Közösség területén, valamint szigorú minőségi- és biztonsági előírásokat is megfogalmaz.

 • Hatékonyabb lesz a vérkészítmények készletgazdálkodása

Integrált informatikai rendszerünkkel pontos, naprakész nyilvántartást vezet a felhasznált készítményekről és a pénzügyi elszámolásokról.

 

Az EcoSTAT-, a CATO- és a TraceLine interfészmodulok olyan speciális területeknek adnak elsőrangú informatikai támogatást, mint a betegétkeztetés, a gyógyszerrendelés, az onkológiai terápia, vagy a vérkészítmények kezelése.

 

Emelje Ön is magasabb szintre intézménye informatikai rendszerét az MedWorkS rendszer kiegészítéseivel!

Érdeklik szolgáltatásaink?Lépjen velünk kapcsolatba!

<