MedBakter

Csúcsinformatika a mikrobiológia szolgálatában

Rendszerünk a mikrobiológia valamennyi szakágának (bakteriológia, mikológia, parazitológia, virológia, molekuláris diagnosztika) adminisztrációs és információs igényeit kielégíti.

Ismerje meg közelebbről a MedWorkS rendszer moduljaként működő MedBaktert, amelyet a mikrobiológiai adatnyilvántartás és elemzés informatikai támogatására fejlesztettük ki!

Miért fogják azonnal megkedvelni a MedBakter rendszert munkatársai?

1) Áttekinthető eredményeket, értékes elemzéseket nyújt

  • Dolgozói egyszerűen, gyorsan rögzíthetik a betegek, a vizsgálatok adatait. Már a vizsgálatkérések is elektronikus úton kerülhetnek a rendszerbe, de az áttekinthető leleteket is online lehet megtekinteni a kérés helyén.
  • A felhasználók igényeik szerinti listákat, elemzéseket készíthetnek a vizsgálati eredményekből.
    Ezek a kimutatások felbecsülhetetlen támogatást nyújthatnak az osztályok epidemiológiai helyzetének folyamatos monitorozásához, a hatékonyabb infekciókontrollhoz. A különböző feladatokhoz (pl. rezisztencia-térkép) szükséges, elemzési protokollok előre összeállíthatók, beprogramozhatók és elmenthetők. Az elemzések eredményei táblázatok és diagramok formájában is előállíthatók és exportálhatók.
  • A program átadja és fogadja a mikrobiológiai laboratóriumokban használt bakteriológiai és szerodiagnosztikai automaták (pl.: ATB, VITEK, MiniBos, ETIMAX, EVOLIS, TKA) munkalistáit, és mérési eredményeit.

2) Előre definiált panelekkel gyorsítja a munkát

  • Több idő juthat az értékes szakmai munkára, mert a szöveges szakmai információkat (például mikroszkópos eredményeket, kiegészítő szakmai információkat) előre definiált szövegpanelek felhasználásával állíthatják össze a szakemberek.
  • A kórokozók azonosítására alkalmazott biokémiai és az antibiotikum-érzékenységi vizsgálatok eredményének rögzítését szintén előre definiált panelek gyorsítják fel. Az eredmények beírásakor a vizsgálandó antibiotikumok listája automatikusan megjelenik a képernyőn.

3) Minimalizálja a szakmai hibák, az értékelhetetlen eredmények esélyét

  • A MedBakter minimalizálja a hibás vagy szakmailag értékelhetetlen eredményeket, mivel automatikusan kontrollálja a rögzített adatokat és hibás eredmény esetén figyelmeztető üzenetet küld a felhasználónak. Az üzenet a hibajelentésen felül a korrigálására vonatkozó ajánlásokat is tartalmazza.
  • A beépített validálási funkcióval a kimenő eredmények előzetesen kontrollhatók. A validáló orvos a lelet ellenőrzésekor külön ablakban tekintheti meg a beteg korábbi vizsgálati eredményeit és a kémiai eredményeket is.

A MedWorkS integrált informatikai rendszerünk modulja, a MedBakter a mikrobiológiai adatnyilvántartás és elemzés informatikai támogatására szolgál.

Átlátható eredményeket, értékes kimutatásokat nyújt, előre definiált modellekkel könnyíti a munkát és minimalizálja a hibákat.

 

Helyezze csúcsinformatikánkat a mikrobiológia szolgálatába!

Érdeklik szolgáltatásaink?Lépjen velünk kapcsolatba!

<