IFRS 17

Az International Financial Reporting Standards (rövidítve: IFRS, Nemzetközi Pénzügyi Beszámolási Standardok) a 2001 után kibocsátott standardok elnevezése, a biztosító társaságok számára 2021-től kötelezően az IFRS 17 szerinti beszámoló készítés.

A hatalmas piaci igényeket kiszolgálva kezdtük el fejleszteni a saját, külön egységként implementálható, költséghatékony, rugalmas IFRS 17 riporting megoldásunkat, az „IFRS 17 Engine by Asseco”-t.

 

Az Asseco IFRS 17 riporting megoldásunk előnye, hogy a már 70 biztosítási ügyfél által használt SII motor alapján -de teljesen különálló egységként – fejlesztjük.

Mivel az IFRS 17 bevezetése érinti a könyvelési, pénzügyi és IT területeket is, az Asseco IFRS 17 riporting modul külön egységként kerül implementálásra, így interfészeken keresztül kommunikál a Biztosító már meglévő rendszereivel.

Az Asseco IFRS 17 modul előre meghatározott input adatai a Biztosító meglévő aktuárius szoftverjéből generálódik, és a biztosító már rendelkezésére álló, zárt adatbázisában vagy adattárházában tárolódik, jelentős költségmegtakarítást jelentve az Önök számára.

A modul riport generálását követően a kapott eredmény (IFRS 17 Eredménykimutatás, Mérleg, kiegészítő melléklet), adatok szintén zárt adatbázisba vagy adattárházba kerülnek megőrzésre, biztosítva az auditálhatóságot, illetve a reportok újragenerálásának lehetőségét.

Az Asseco IFRS 17 riporting modul kifejezetten az IFRS Standard riport készítésére szolgál a Biztosító által nyújtott input adatok alapján, nagymértékben támaszkodva a már meglévő aktuárius szoftver munkájára és kifejezetten a “hiányzó” riportgenerálásra és szimuláció készítésére fókuszál.
Így az IFRS 17 riporting modul implementációja gyorsan, költséghatékonyan valósítható meg.

 

Az „IFRS 17 Engine by Asseco”legnagyobb előnyei:

1. Ugyanarra az Asseco Aggregation Engine-re épül (de teljesen különálló megoldásként),

mint a már 70 ügyfél által használt Asseco Solvency II reporting megoldás.

2. Az Asseco rendszerfüggetlen megoldásszállító.
3. Költséghatékonyság

Elsősorban kis- és közepes méretű biztosító társaságok számára készítjük megoldásunk, magas ROI elvárással. Az Asseco IFRS17 platform könnyen és gyorsan implementálható BÁRMELY meglévő biztosítói rendszerhez a struktúrájából adódóan. Párhuzamos működéssel tud dolgozni a már meglévő DWH, MIS, Riporting és könyvelési rendszerekkel.

4. Auditálhatóság

Rendszerünk könnyen auditálható az időbélyegző, verziókövetés, visszakövethetőség és időszaki lezárási funkciók beépítettsége miatt.

5. Könnyű kezelhetőség és átláthatóság, beépített help funkció
6. Rugalmasság

Mivel az IFRS 17 Standard még mindig változik, az ebből adódó változások könnyen, gyorsan (néhány héten belül) módosíthatóak az Asseco IFRS 17 rendszerben.

7. Beépített és egyedileg meghatározható engedélyezési szintek

A feladatnak, pozíciónak megfelelő engedélyezési szintek, feladatok és felelősségi körök elhatárolása, 4 vagy 6 szem elv betartatása.

8. Könnyű adat input és output

A leggyakoribb file formátumokban szabadon választhatóan lehet az adatokat importálni és exportálni (xls, txt)

9. Nemzetközi szoftver, helyi támogatás

Az IFRS 17 Engine by Asseco reporting rendszert budapesti support centerrel támogatjuk.

10. Az IFRS 17 Engine by Asseco kifejezett beépített funkcionalitása a scenario analízis (üzleti hatáselemzés),

management döntéshozatali előkészítése és termékfejlesztést segítő analízis funkcionalitás.

 

Kérjük lépjen velünk kapcsolatba a info@asseco.hu emailen és kérje díjmentes demonkat!

Biztosítói Ügyfelek, akik az Asseco egyéb biztosítási szoftverjét használják:

Az Asseco SII referenciái:

Érdeklik szolgáltatásaink?Lépjen velünk kapcsolatba!

<