CrediLogic®

A hiteligénylések gyors, hatékony kezelésének informatikai rendszere

A CrediLogic® számlavezetési és hitelkezelési (bele érteve áruhitelezést is) alkalmazás a fő termékünk, melyet a legjobb nemzetközi iparági gyakorlatokat és saját tapasztalatainkat ötvözve fejlesztettünk ki.

Miért olyan hatékony?

  • A lakossági és / vagy vállalati hitelezés teljes életciklusát lefedi a folyósítástól kezdve a döntési folyamaton át a számlakezelésig és behajtásig.
  • A fogyasztási hitelek teljes palettáját kezelhetővé teszi, így az áruhiteleket, autóhiteleket és a rulírozó hiteleket is.
  • Moduláris a felépítése révén könnyedén integrálható meglévő IT-környezetébe is. A modulokból igényeinek megfelelően választhat, komplex csomagként, de egyenként is alkalmazhatja őket.

 

Hogyan működik?

1. Hiteligénylés – gördülékenyen a webes felületen keresztül.

Az igénylés webes front-end felületen történik, az értékesítési hálózat a felhőalapú elérésen keresztül könnyedén bővíthető. Az üzlethálózatot, a közvetítő ügynököket és a biztosítási partnereket Ön valós időben kezelheti, koordinálhatja. A CrediLogic omnichannel rendszer, az ügyféladatokat a reszponzív dizájnnak köszönhetően bármely eszközön elérheti.

Az adatfelvétel (és a hitelfolyósítás) az ergonomikus adatfelvételnek és az intelligens keresőfunkcióknak köszönhetően rendkívül gördülékenyen megy. Az adatok pontos bevitelében a legördülő menükből történő prediktív kiválasztás vagy a mezőkön átívelő felületi validáció is segít. A beépített folyamatparaméterezéssel annak sincs akadálya, hogy az ügyfél különleges igényeit is figyelembe vegye.

2. Kockázati döntés – megalapozottan, másodpercek alatt BPMN 2.0. workflow alapú döntési motorral

Döntési motorunk magabiztosan irányítja az alkalmazás elemeit és összehangolja a kockázatkezelésben résztvevő rendszereket. A teljes kockázati döntési folyamat így csupán néhány gombnyomásra egyszerűsödik.

A döntési motor minden szükséges információt elér, a front-enden rögzített adatokat, a bank adatközpontját, de külső adatbázisokat is, mint a központi hitelnyilvántartó rendszer – vagy akár a közösségi média. Az értékes információkat egy drag-and-drop felhasználói felületen használhatja scoringra és kockázati szabályok megalkotására. Ennek eredményeképpen másodpercek alatt megszülethet az automatizált döntés. De szükség esetén manuálisan is beavatkozhat a rendszert kezelő munkatárs a hitelkérelem bírálatába.

Döntési motorunk előnye gyorsaságán kívül az is, hogy a kockázatkezelési célkitűzéseit is tesztelheti és mérheti vele, mivel a rendszer támogatja a champion/challenger stratégiák és tetszés szerinti scoreyard alkalmazását.

Amennyiben úgy dönt, igénylés- és viselkedésalapú hitelbírálatot is alkalmazhat. A kockázatértékelést még magasabb szintre emelheti vásárlási hajlandósági és lemorzsolódási score-ok használatával.

3. Hitelszámlavezetés – az ügyfél teljes körű kiszolgálása bármely, hitellel kapcsolatos kérdésben

Hitelszámla-kezelő modulunk lehetővé teszi, hogy Ön a hitelfolyósítástól a számlázárásig bármely, hitelt érintő kérdést könnyedén kezeljen.

A rendszer tranzakcióalapú, ezért az első tranzakciótól az utolsóig minden történésről pontos képet ad visszamenőleg is. Az ügyfél összes adata egyetlen képernyőn elérhető, ami jelentős könnyebbség az ügyfélszolgálat számára. Innen, az ügyfél saját oldaláról indítható el minden műveletet, innen kereshetők vissza a megtörtént tranzakciók, események. A tranzakciókat az ügyfél kérésére egyedileg is lehet kezdeményezni, de külső rendszerek kérésére is (például végtörlesztésnél.) A tranzakciók feldolgozása valós időben, egyenként is történhet, de nagy számú csoportokba rendezve is, például zárás idején.

4. Behajtás – az adósságkezelési folyamat teljes automatizálása

Az elmúlt két évtized bevált nemzetközi gyakorlatának megfelelő elemeket építettünk a folyamatba: a korai szakaszban történő figyelmeztetéstől a kockázat leírásáig.

A CrediLogic-kal valós időben nyomon követheti, mennyire hatékony a behajtási folyamat, és ha szükséges, a feladatokat a kapacitásokhoz igazíthatja.

 

Hogyan növeli az Ön piaci előnyét a CrediLogic?

  • Felgyorsul a hiteligénylések kezelése, több hitelterméket értékesíthet.

A beépített BPMN alapú folyamatmenedzsmentnek köszönhetően a workflow könnyen konfigurálható az időkeret és a tevékenységek meghatározásával. Az online feldolgozás jelentősen lecsökkenti a hiteligénylési és döntési folyamatot.

  • Rugalmasan alkalmazkodhat a piac változásaihoz.

A rendszer az Ön üzleti stratégiájához igazodva bővíthető. A modern, SOA alapú, hálózatos felépítés lehetővé teszi, hogy a szoftvert bármikor kiegészíthetjük új hiteltermékekkel és folyamatokkal, hogy bankja elsőként kínálhassa azokat.

Érdeklik szolgáltatásaink?Lépjen velünk kapcsolatba!

<