2015-09-14 Hírek - pénzügy

Szolvencia II – piacvezető megoldás az Asseco Denmarktól

A Statlogics és az Asseco Denmark közösen vállalkozott arra, hogy meghódítsák a magyar biztosítási piacot Szolvencia II (SII) megoldásukkal. E cél megvalósítása érdekében 2015 elején üzleti reggeli keretében mutatták be a terméket a piaci szereplők számára.

Kilenc biztosítótársaság, valamint a Magyar Nemzeti Bank képviselője fogadta el a meghívást a rendezvényre, hogy megismerkedhessen az Asseco Denmark rendszerével, majd meghallgassa a Deloitte előadását az SII jelentések adatminőségi elvárásaihoz kapcsolódóan.

Az esemény népszerűsége annak köszönhető, hogy közeleg a határidő az új, standardizált jelentések  bevezetésére. E folyamat első mérföldköve 2015 júliusában volt, amikorra minden biztosítótársaságnak képessé kellett válnia a jelentések EIOPA-előírás szerinti előkészítésére, tekintve, hogy 2016 januárjától a direktíva kötelező erőre emelkedik.

Az Asseco Denmark által az eseményen bemutatott SII Engine vezető megoldás a világon, amely teljes körűen megfelel az európai direktíva három pillére által felállított követelményeknek. Dánia az egyetlen ország, ahol az SII már 2014 óta érvényben van, és Dániában a biztosítók több mint fele az Asseco termékét használja jelentéstételi kötelezettségének elvégzésére. Ezáltal az SII Engine a világ legnépszerűbb éles környezetben működő SII jelentéstételi megoldása.

Az SII teljes mértékben megfelel az EIOPA-előírásoknak, és az Asseco garantálja a folyamatos jogszabálykövetést a rendszerben. Az SII felhőből elérhető és telepíthető bármilyen IT-környezetben, továbbá automatizált jelentéskészítést és kézi feltöltést is lehetővé tesz. A folyamat teljesen visszakövethető, minden pontján elérhető az alkalmazandó előírás pontos leírása, és minden módosítást rögzít, ezáltal biztosítva az adatminőséget.

Ha további információra van szüksége a Szolvencia II jelentéssel vagy bármely egyéb biztosítással összefüggő IT-megoldással kapcsolatban, keressen meg minket! business@statlogics.com

Érdeklik szolgáltatásaink?Lépjen velünk kapcsolatba!

<