• Itt van most:   
  • Nyitólap
  • Hírek
  • Hírek - egészségügy
  • Sikeresen zárult az „INTUITÍV MEDIKAI INTELLIGENCIA – problémaorientált járóbeteg-szakellátást támogató medikai rendszer fejlesztése” projekt
2020-04-07 Hírek - egészségügy

Sikeresen zárult az „INTUITÍV MEDIKAI INTELLIGENCIA – problémaorientált járóbeteg-szakellátást támogató medikai rendszer fejlesztése” projekt

Lezárult az ASSECO Magyarország Zrt egészségügyi üzletágának 2017. szeptember 1-én indult projektje, melynek megvalósítására 309 millió Ft vissza nem térítendő támogatást nyert a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Alapból.

 

Nemcsak szemléletében, de megoldásaiban is teljesen új alapokra fektetett, járóbeteg-szakellátást segítő medikai szoftvert fejlesztett a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Alap támogatásával az Asseco Magyarország Zrt. egészségügyi üzletága. A hazai egészségügyi ágazat egyik legnagyobb múltú, legdinamikusabban fejlődő kórházi informatikai szolgáltatója az Intuitív Medikai Intelligencia (IMI) segítségével a nemzetközi színtérre is ki szeretne lépni.

Az Intuitív Medikai Intelligencia (IMI) több mint kétéves fejlesztői munka eredménye. Az új IT megoldás támogatja az orvost és az ellátásban résztvevő szakszemélyzetet a szakmailag helyes és gyors döntéshozatalban, bekapcsolva a szakterületek közötti magasabb szakmai kommunikáció lehetőségét.

A rendszer innovatív módon lehetőséget ad egyedi egészségügyi munkafolyamat modellek definiálására, a páciens problémáihoz adaptálható workflow futtatására, melynek segítségével az ellátás több oldalról támogathatóvá és egyben nyomonkövethetővé válik. A rendszer lehetővé teszi a páciens medikai rendszerben rögzített összes korábbi, és az EESZT-ből lekérdezett – más intézmények által a páciens részére nyújtott szolgáltatások – adatainak idősorrendbeli megjelenítését. Az Electronic Health Records (eHR), mint megközelítés alkalmazása pedig egy konkrét betegre vonatkozó, a rendszer bármely pontjáról elérhető kórelőzményt tesz elérhetővé az iparági standardnak megfelelően. A technológiai újdonságok beépítése révén a rendszer gyors, rugalmas, modern, reszponzív és könnyen fenntartható mind műszaki, mind költség vonatkozásban.

A fenti előnyöknek köszönhetően, a platformszerű működésre is képes rendszer intelligens funkciói a felesleges és duplán elvégzett vizsgálatok száma jelentősen csökkentheti, a járóbeteg-szakellátásban dolgozó szakmai személyzet számára pedig hatékonyabb munkavégzést, a páciens számára eredményesebb, a gyógyuláshoz rövidebb úton vezető kezelést eredményezhetnek.

 

Érdeklik szolgáltatásaink?Lépjen velünk kapcsolatba!

<