2018-09-30 Hírek - egészségügy

Sajtóközlemény

HOSP&INVOICE – Belgium, Ausztria, Magyarország és Olaszország állami kórházainak felkészítése az e-számlázás európai szabványára.

Az Európai Unió 2014/55-ös irányelvének – az elektronikus számlázás közbeszerzésben történő alkalmazásáról – célja egy olyan európai rendszer kialakítása, mely biztosítja a tagállamok közötti interoperabilitást. Az irányelv közös európai szabványt dolgozott ki egy közös szemantikus adatmodell meghatározására az elektronikus számla alapvető elemeivel, megkönnyítve ezzel az e-számlák küldését és fogadását az EU tagállamaiban.

Innovációs és Hálózati Projektek Végrehajtó Ügynöksége (INEA) által támogatott, közvetlen brüsszeli forrásból megvalósuló HOSP&INVOICE projekt kilenc magyar kórház számára teszi lehetővé az európai elektronikus számlázási normákhoz való alkalmazkodást. A nemzetközi projektben összesen 36 ország intézményei vesznek részt – a magyar mellet ausztriai, belga és olasz kórházak. A bevezetésre kerülő informatikai megoldásokat a spanyol székhelyű globális vállalat, az EDICOM szállítja, magyar oldalon az ASSECO mint menedzsment szervezet biztosítja az intézmények bekapcsolását és a projekt zökkenőmentes megvalósulását.

Az EDICOM platformja lehetővé teszi az intézmények számára az e-számlák EDI (elektronikus adatcsere) – megoldáson keresztüli küldését, fogadását és archiválását. A belső informatikai rendszerrel integrált megoldás lehetővé teszi a partner beszállítókkal való automatikus kapcsolat kialakítását, biztosítva a zökkenőmentes elektronikus dokumentumáramlást.

A projekt egy 2016 óta tartó együttműködés harmadik szakasza.

Bővebben: https://ec.europa.eu/inea/en/connecting-europe-facility/cef-telecom/2017-eu-ia-0146

 

Érdeklik szolgáltatásaink?Lépjen velünk kapcsolatba!

<