2018-12-20 Hírek - egészségügy

Intuitív Medikai Intelligencia – sajtóközlemény

Problémaorientált járóbeteg-szakellátást támogató medikai rendszer fejlesztése

Az Asseco Central Europe Magyarország Zrt. az „Intuitív Medikai Intelligencia – Problémaorientált járóbeteg-szakellátást támogató medikai rendszer fejlesztése” elnevezésű projektjének megvalósítására 309 508 032 Ft vissza nem térítendő támogatást nyert a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Alapból.​

Az Asseco Central Europe Magyarország Zrt. GlobeNet üzletága az egészségügyi informatikai piac meghatározó szereplője. A vállalat közel három évtizedre visszanyúló működése során létrehozott saját fejlesztésű szoftveres megoldásait a magyarországi kórházak jelentős része napi szinten használja.

Mivel a járóbeteg ellátás fenntartása a fekvőbeteg ellátást, valamint a gyógyszertámogatást követően az egészségügyi kiadások harmadik legnagyobb tétele, a költség és erőforrás felhasználás szempontjából optimális intézményi működés megteremtése mindenki érdeke.

A projekt célja egy „kezdeményező” egészségügyi információs rendszer létrehozása, amely kiszolgálja az adott járóbeteg szakellátó intézményt, támogatva az orvost a szakmailag helyes és gyors döntéshozatalban. A tervezett innovatív informatikai megoldásnak köszönhetően az adott páciensről az orvos produktívan, a szakma szempontjából releváns adatok birtokában dönthet, racionalizálva a páciensre fordított időt, javítva az orvos-beteg találkozók hatékonyságát. A fejlesztés alatt álló rendszer a pontosabb betegút feltárásával segíti a diagnosztizálást, ezzel a kórelőzmények hasznosulási foka növekszik és csökkenthető a felesleges és duplán elvégzett vizsgálatok száma. A szakmai személyzet számára hatékonyabb munkavégzést, a páciens számára pedig eredményesebb, a gyógyuláshoz rövidebb időtartamú kezelést eredményez.

Érdeklik szolgáltatásaink?Lépjen velünk kapcsolatba!

<