2022-09-26 Hírek - egészségügy

Az Asseco megszerezte az EHDEN-tanúsítványt

Büszkék vagyunk, hogy az Asseco Central Europe Magyarország Zrt. megszerezte az Európai Egészségügyi Adathálózat (EHDEN – European Health Data & Evidence Network) tanúsítványát az egészségügyi adatok különböző formátumokból történő feltérképezésére az OMOP közös adatmodelljére. Szeptember 23-án egy virtuális tanúsító esemény keretei között zajlott az EHDEN-tanúsítvány megszerzése. Ezzel az EHDEN 4., egyben az utolsó felhívásának lezárását követően újabb 17 kkv-val bővült az EHDEN KKV-katalógusa: https://www.ehden.eu/business-directory/

Az Asseco csapata a tanúsítvány megszerzésével értékes ismeretekkel és gyakorlati tudással gazdagodott az egészségügyi adatok az OMOP közös adatmodelljére (CDM) történtő szabványosítása és a műszaki infrastruktúra telepítése kapcsán. Emellett az EHDEN közösség részévé is válhatott, így megoszthatja ismereteit és hozzáférhet további anyagokhoz az EHDEN közösségi együttműködés erősítése érdekében. Összességében ez a tanúsítvány lehetővé teszi számunkra, hogy az egész világ számára láthatóak legyünk, és segítsük az adatgeneráló üzemeltetőket az egészségügyi adatok harmonizálásában.

Tanúsítványunkat ide kattintva tekintheti meg.

Az EHDEN központi eleme az egészségügyi adatok szabványosítása az „Observational Medical Outcomes Partnership” (OMOP) közös adatmodelljébe (CDM), valamint az olyan elemző eszközök használata, amelyeket a nemzetközi „Observational Health Data Sciences and Informatics” (OHDSI) fejlesztett ki. KKV-k hálózatát képezik ki és tanúsítják, hogy biztosítsák az adatok következetes átalakítását az OMOP közös adatmodelljére. Az adatharmonizációval kapcsolatos költségek fedezésére az adatkezelők nyílt pályázati felhívások keretében pályázhatnak EHDEN támogatásra. Ha többet szeretne megtudni az adatpartner hívásról, látogasson el https://www.ehden.eu/data-partner-calls oldalra.

 

Érdeklik szolgáltatásaink?Lépjen velünk kapcsolatba!

<