2017-09-13 Hírek - pénzügy

Az Asseco Magyarország az AgIT FIEK konzorciumi partnere

A Szent István Egyetem és konzorciumi partnerei stratégiai jelentőségű KFI együttműködés eredményeként Agrárinformatikai Felsőoktatási és Ipari Együttműködési Központot (AgIT FIEK) hoznak létre Gödöllőn, melyhez a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Alap 1.482.127.690 Ft vissza nem térítendő támogatásban részesíti a konzorciumot. A 2017. januárjában induló, 4 éves futamidejű projekt keretében hosszú távú és fenntartható ipari-felsőoktatási együttműködés valósul meg az alábbi konzorciumi partnerek bevonásával: SKC-Consulting Kft., Axiál Javító, Kereskedelmi és Szolgáltató Kft., ASSECO Central Europe Magyarország Zrt., ENERGOTEST Kft.

 

infoblokk-page AGIT AGRÁRINFORMATIKAI FELSŐOKTATÁSI ÉS
IPARI EGYÜTTMŰKÖDÉSI KÖZPONT LÉTREHOZÁSAProjekt azonosító: FIEK_16-1-2016-0008
Projekt címe: „AgIT FIEK – agrárinformatikai felsőoktatási és ipari együttműködési központ létrehozása”
Támogatás összege: 1.482.127.690 Ft
Támogatás mértéke: 82 %
Projekt leírása: A Szent István Egyetem és konzorciumi partnerei stratégiai jelentőségű KFI együttműködés eredményeként Agrárinformatikai Felsőoktatási és Ipari Együttműködési Központot (AgIT FIEK) hoznak létre Gödöllőn.
A projekt három szakmai területre fókuszál:
-a fedélzeti informatikai hálózatok minőségének javítása (kompatibilitás) és mennyiségének növelése
-digitális termelési rendszer (DPS) kidolgozása, új IT alapú agrármechatronikai rendszerek fejlesztése, adatgyűjtés és korszerű algoritmusokra (gépi tanulás) alapú feldolgozással.
-FIEK infrastruktúra fejlesztése, kutatási, oktatási tér kialakítása
A projekt tervezett befejezése: 2021. december 31.

A Szent István Egyetem, a legnagyobb agrárkutatási kapacitással rendelkező felsőoktatási intézményként, egyedülálló módon a mezőgazdaság valamennyi szakterületére kiterjedően végez K+F+I munkákat. Kiegészülve egy jelentős mezőgazdasági rendszerintegrátorral és több vezető informatikai fejlesztő vállalattal képes a feladat elvégzésére. A pályázat lezárulását követően a fő projektelemek keretében kifejlesztett technológiák piaci értéke biztosítja az Agrárinformatikai Központ fenntarthatóságát. Ehhez hozzájárulhat a Központ tudástranszfer funkciója is, amely az egyetemen zajló oktatás, szakképzés, duális képzés egyik bázisa lehet.

Érdeklik szolgáltatásaink?Lépjen velünk kapcsolatba!

<