2018-12-03 Hírek - pénzügy

Sajtóközlemény

Az Asseco Central Europe Magyarország Zrt. a Gödöllői Egyetemmel, az Axiál Javító Kereskedelmi és Szolgáltató Kft-vel, az ENERGOTEST Kft-vel és az SKC-Consulting Kft-vel konzorciumban 1,48 milliárd forint vissza nem térítendő támogatást nyert az „AGIT Agrárinformatikai Felsőoktatási és Ipari Együttműködési Központ létrehozása” című projekt megvalósítására a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Alapból.

A 2017 januárjában induló, 4 éves futamidejű projekt keretében hosszú távú és fenntartható ipari-felsőoktatási együttműködés valósul meg.

Az AGIT-FIEK létrehozásának elsődleges célja az agrárium egyes ágazataiban jelenlévő technológiák és munkafolyamatok fejlesztéséhez IT támogatás biztosítása, átfogó szakmai kompetenciaközpont kialakítása. A FIEK elsősorban a növénytermesztési eljárások és az alkalmazott gépesítési technológiák informatikai kiszolgálásának átfogó megoldásához, az egyes – jelenleg szigetszerűen alkalmazott – IT applikációk integrálásához, a meglévő kommunikációs platformok (pl. ISOBUS) validálásához és újszerű adaptációjához járulhat hozzá. A „digitális termesztéstechnológia” létrehozásának hardver és szoftver alapú támogatása mellett a kutatási program fókuszában olyan piaci igényeken alapuló IT termékfejlesztés is megvalósul, amely a korszerű adatfeldolgozási és gépi tanulási módszerek és modellek alkalmazásával valósít meg automatizálható folyamatelemeket. További feladatként a technológiai folyamatok során fontos működési paraméterek j típusú gyűjtése és „bigdata” rendszerű feldolgozása fogalmazható meg. A program négyéves fejlesztési periódusban a hazai legnagyobb agrárorientációjú felsőoktatási intézmény, az egyik legjelentősebb mezőgazdasági rendszerintegrátor és vezető informatikai rendszertechnológia, járműtechnikai vállalatok együttműködésében valósul meg.

Érdeklik szolgáltatásaink?Lépjen velünk kapcsolatba!

<